torsdag 3 april 2008

Harry Potter und der Feuerkelch - JK Rowling (2003)


I början av sommaren har Harry Potter en mycket märklig dröm, om en liten man, en orm och en kuslig röst som han allt för väl känner igen. Under hans fjärde år på Hogwarts bjuds tre andra magiska skolor in för att delta i en magisk trekampsturnering. Men någon tycks vilja honom illa och mot sin vilja måste han helt plötsligt slåss för sitt liv, mot drakar, vattenfolk och den slutliga prövningen möter han på en kyrkogård långt bort.

Den fjärde boken om Harry Potter är nog ändå min favorit, det var den första bok jag läste på engelska ochän idag tycker jag så mycket om den. Mest tycker jag om den upplupna stämningen som är i stort sett hela boken igenom, samtidigt som man får en föraning om det mörka som kommer senare. Att det sen är en tävling med olika typer av utmaningar gör ju inte saken sämre och att det faktiskt finns en fiende bland dem är genialt. Bättre än så här blir Harry Potter inte!

1. Harry Potter und der Stein der Weisen 2. Hart Potter und die Kammer der Schrekens 3. Harry Potter und der Gefangen von Askabahn


4. Harry Potter und der Feuerkelch 5. Harry Potter und der Order des Phönix 6. Harry Potter und der Halbblutprinz 7. Harry Potter und die Heligtümer des Todes.

Inga kommentarer: