lördag 14 juni 2008

Pretties - Scott Westerfield (2005)


I andra boken i Uglies-serien har Tally blivit snygg, hon lever det ljuva livet, med vilda fester, coola outfits och snart kommer hon bli invald i en av de populäraste klubbarna som alla eftersträvar att få delta i. Dock börjar oroväckande saker runt omkring henne hända, hon får besök av gamla vänner, vänner från den tiden då hon var ful och hon börjar mer och mer tänka på Smoke, när hon får ett märkligt brev, märkligast är kanske avsändaren, Tally själv.

Jag tyckte verkligen om den första boken men den här kändes allt för förutsägbar dock tycker jag ändå att Westerfield lyckas hålla uppe tempot och berättelsen vid liv så visst blir det att läsa de sista två böckerna också.

1. Uglies (2005) 2. Pretties (2005) 3. Specials (2006) 4. Extras (2007)

Om man inte får nog av Uglies när man läst de fyra böckerna kan man se fram mot en guide till Tallys värld, där vi får svar på nästan alla frågor. Bogus to Bubbly utkommer den 21 oktober 2008.

Eldest - Christopher Paolini (2005)

Eldest (2005) / Den Äldste (2006)

I den andra boken av Inheritance (Arvtagaren) är Eragon och Saphira på väg till alverna för att fullfölja sin utbildning som den sista drakryttaren. Men den onda Galbatorix sprider ännu mer oroligheter i landet och de båda behövs på flera ställen samtidigt, kommer de hinna fram i tid och hur blir det med de andra två äggen kommer någon ny drake och ryttare se dagens ljus?

Den andra boken var faktiskt väldigt seg, för en bok på över sexhundra sidor så är det allt för långt att ha läst över hälften innan själva handligen börjar. Dock hade den precis som Eragon allt när den väl kom igång men jag är inte säker på om det var värt att vänta på. Om inte tanken om den tredje boken Brisingr funnits hade jag nog inte orkat hålla ut. Jag hoppas innerligt att Paolini lyckats väva ihop berättelsen mer, växla mellan de politiska intrigerna och de spännande actionstunderna.


1. Eragon (2001) 2. Eldest (2005) 3. Brisingr (Utkommer 20 sep. 2008)Hittade just det svenska omslaget på den tredje boken som också kommer ut nu i höst närmare bestämt den 27 november 2008

The year my life went down the loo - Katie Maxwell (2003)

The year my life went down the loo (2003) / Året då allt gick snett (2008)

Emily och hennes familj har precis flyttat till England, något hon inte alls är glad för. Hur ska hon kunna anpassa sig till deras märkliga seder och varför måste hon nu gå i en klass lägre än hon tidigare gjort, vem har valt de extremt fula skoluniformerna och hur lyckas man fånga en hunk som Adrian när man måste bära dem?

Den första boken i serien om Emily är riktigt rolig och i samma anda som Rennisons böcker om Georgia Nicholson. I en hel del mail hem till sin bästa vän i USA berättar hon om allt viktigt, underligt och mest konstiga saker som händer henne, och hade det inte varit för att de är tillfälligt slut så skulle jag genast läsa vidare!

2. They wear under their kilt? (2004) 3. The taming of the Dru (2004) 4. What's french for "EW"? (2004) 5. Life, love and the persuit of the Hotties (2005)