tisdag 15 april 2008

Slam - Nick Hornby (2007)


"Good point. Why are we hiding anyway?"
"We don't want the people in that house there to see us"
"Right. Cool. Why don't we just go home? They'll never see us there"

Sam är en femtonårig kille i London som faktiskt tycker att hans liv äntligen ordnat upp sig, hans mamma har slutat träffa sin sliskiga pojkvän, hans bildlärare tycker att han ska satsa på konststudier på college och han har precis lärt siv två nya trick. Men så träffar han Alicia, flickan som är den ljuvaste han någonsin mött, men det blir inte riktigt som han tänkt sig. Två gånger blir han av sin idol Tony Hawk skickad till framtiden där han får se hur han och Alicia har en liten baby vid namn Roof, är det verkligen hans öde att bli far vid samma ålder som hans föräldrar fick honom?

Till en början en ganska bra berättelse med potential men liksom tidigare böcker så når den inte riktigt ända fram. Dessutom var den lite småseg i mitten, som om han hoppade över fel saker och utvecklade andra helt orelevanta bitar. Dock tyckte jag mycket om epilogen, det var ett fint avslut även om man velat få veta hur de kom dit!

Också mycket intressant, hur det inte någonstans på boken, inget på omslaget står vad boken egentligen handlar om. Det är nog inte bara jag som vill veta vad boken handlar om innan man läser den, då man inte har tid att läsa alla och ett urval måste göras.