måndag 10 september 2007

Livstid - Liza Marklund

När David Lindholm hittas brutalt mördad i sin säng är det svårt att inte fatta misstankar att han fru den unga Julia var skyldig. Hon befann sig ju i lägenheten när mordet skedde, det var hennes tjänstevapen som hittades intill den döde och om man ska tro utredningen verkade det som om paret inte alls kommit särskilt bra överrens det sista. Men vart är Alexander, deras gemensamma son och vem är den andra kvinnan som Julia envisas med skylla på? Annika Bengtsson har egentligen sina egna problem, hon har just blivit misstänkt för mordbrand i sitt eget hus och när hon får höra Julias historia kan hon inte annat än undra om hon också är oskyldig trots de uppenbara bevisen.

Jag brukar aldrig lyssna på ljudböcker, men när man är ute och går är det ju roligt att fördriva tiden med något och Katarina Ewerlöfs sällskap är inte att förakta. Och även om det tar emot att erkänna så gillar jag Marklunds böcker, riktigt spännande, även om jag kan bli lite trött när hon inte riktigt lyckas med alla coola tekniska termer alltid så lyckas hon hålla min uppmärksamhet i över tolv timmar!

söndag 9 september 2007

Som jag vill vara - Katarina von Bredow

Jessica är 15 år och går på högstadiet, tillsammans med sin bästis Louise har de blivit bjudna på fest, och Arvid kommer vara där, fina underbara Arvid som Jessica trånat efter länge. De hamnar i säng redan första kvällen och Jessica är rädd att han bara var ute efter en sak. Men under veckorna som går inser hon att han verkligen menar allvar. Tills den dag mensen inte kommer, och det visar sig att hon väntar barn. För att inte begå sitt livs största misstag försöker alla de vuxna att övertala henne att ta bort det, men hur ska man kunna det???

Bredow har gjort det igen, hon har skapat en bok att verkligen älska, jag kan inte sluta förvånas över att jag faktiskt tyckte om den. Sträckläste en hel kväll och det sorgligaste var att den tog slut för fort, den så gärna fått varit lite, lite längre.

Bokfemma - Kokböcker

1. Köp hem 5 - Berit Paulsen
Den bästa kokboken en flicka kan ha, det räcker att du köper hem fem ingredienser så kan du laga en riktigt festmåltid på ett kick! Och recepten är verkligen smart gjorda, jag fullkomligt älskar den och varje gång jag letar bland alla mina kokböcker så blir det den här. Och till min stora lycka så ska det komma en ny utgåva i slutet av september!

2. Två systrars söta - Lisa och Monika Eisenman
Denna boken är den härligaste bok man någonsin kan tänka sig, med underbara bilder, och recept som man aldrig kan misslyckas med, det enda svåra är att kunna välja ut ett recept bland alla godbitarna. Att de båda systrarna driver the CookBook Café gör väl att de är värda sin plats här!

3. Vår kokbok: en ny generation
En baskokbok kan ingen klara sig utan och allra minst jag som är hopplös när det kommer till matlagning, här står till och med hur man kokar ägg, helt otroligt bra, av alla baskokböcker jag har (och det är visst några stycken ) så är det denna som känns mest komplett, där man hittar allt för innerst inne vet ju alla att det är samma recept i dem alla oavsett om det är rutiga kokboken, Bonniers eller Norstedts.

4. Klassiska Tårtor: På mitt sätt - Monika Ahlberg
Det finns så många fina tårtor i den här att man knappt kan välja, och jag ska erkänna jag bakar mer oftare än vad jag lagar mat så därav här det här en av de mest älskade kokböcker jag har.

5. Första kokboken - Johanna Westman
Det låter kanske löjligt att ta med den här boken bland alla fina kokböcker, men jag gillar att det är en hejdlös blandning på recepten, enkla som avancerade får de alla plats i den här härliga boken med glimten i ögat kan Johanna och Mixern få vem som helst att klara sig i köket.1. Köp hem 5, 2. Två systrars söta 3. Vår kokbok 4. Klassiska tåror 5. Första kokboken