onsdag 17 januari 2007

Parent Swap - Terence Blacker


"Someone was there to wake me,
showed what was false and what was true,
Turned on the light -illumination!
Ain't what you think, it's what you do'.

Det känns verkligen lite som Ben "Dead Famous" Elton meets Jaqueline Wilson... Och alla som känner mig vet att jag fullkomligt älskar Dead Famous, det måste vara den bästa tv-såpan någonsin! När den fick deckarakademins pris för bästa översatta deckaren 2003 kände jag det finns en uppenbar rättivsa! Så när jag började kände jag att detta kommer bli en kort men härlig bekantskap och alla mina löften infriades, ibland blir man bara så glad... Kunde ha varit fler listor, lite smartare upplösning och inte så förvirrad men practise make perfect, jag ser fram mot nästa... Och som de säger i alla bra böcker:

God bless the queen!

Svindlande affärer - Gunnar Lindstedt


Blir helt fascinerad när jag tänker på hur smart Trustoraffären faktiskt var gjort, tänk den som kunde flytta pengar på det här sättet! Trodde på riktigt att boken skulle vara fruktansvärt tråkig, men pretantiös som man ändå är i svaga stunder så kändes det som om man var tvungen att vara lite allmänbildad eller i alla fall försöka... men jag blev verkligen glatt överraskad, den var ju riktigt intressant, men jag är nog mest tagen av hur genialt det egentligen var att köpa förtaget för dess egen kassa... Om jag någonsin ska bli kriminell så ber jag att jag också kommer på något lika stunning!

söndag 14 januari 2007

Vårens böcker 2007

Jag känner mig totalt utanför... Vårens böcker har utkommit utan att jag ens har blivit uppmärksammad på detta, helt ofattbart, men tydligen sant... Har nu i alla fall fått min beskärda del, men ska jag vara ärlig var det inget som jag inte har sett som jag blev imponerad över... Frågar mig ständigt varför inte barnbokkatalogen kommer samtidigt...