tisdag 11 december 2007

Bokfemma - Årets sämsta böcker!

Jag har ju inte varit särskilt aktiv på något sätt här de senaste veckorna det har verkligen gjort att jag har haft mer tid att fundera över de senaste bokfemmorna vilka årets sämsta böcker har varit i år och ska jag vara ärlig känns det inte som om något jättesvårt val. Jag gillade dem ju inte då och jag känner ingen förnyad glöd nu heller så här kommer årets sämsta böcker!

1. Ge svar på tal - Anders Mathlein
Jag tyckte verkligen inte om den här boken, det kändes som en handbok till att bli en sämre människa och det känns inte som om världen behöver den här typen av böcker!

2. Önska dig vad du vill - Jakob Arjouni
Trodde verkligen att jag skulle tycka om den här med noveller från Berlin men den var verkligen helt intetsägande och inte ens den röda tråden var något att ha, mycket stor besvikelse!

3. Privat mejlkorrespondens - Carolina Gynning, Alex Schulman
Att det här skulle vara någon djup bok hade jag inga förhopningar men ändå så var den verkligen helt innehållslös, 176 tomma sidor, helt otroligt att man ens bryr sig om att trycka den!

4. De andra - Gull Åkerblom
Jag fullkomligt älskade de tidigare böckerna om gudagåvorna, men ibland blir det bara för mycket, en person kan inte rädda hela världen och en person kan inte göra allting jämnt, dessutom kan den inte sluta så, jag blir helt förtvivlad när jag tänker på det!

5.Kvinnan som var som en fyr - Viveca Lärn
Som tidigare så hade jag inte mycket övers för denna boken och min förhoppning är att hon inte skriver något lika illa igen!
Bokfemma - Mamma

I veckans bokfemma är temat Mamma och det känner verkligen inte som något lätt tema, men efter lite fundering fick jag till slut valt fem böcker som jag tycker kan passa.

1. Mamma - Lauren White
Den sötaste presentboken till alla mammor, med söta illustrationer hur många yrken en mor faktiskt har, allt ifrån detektiv, till sjuksköterska och uppfinnare.

2. Pricken - Magret Rey
Den sötaste berättelsen måste ändå vara Pricken. Om den lilla kaninen Pricken som föds alldels prickig och hur mamma kanin är orolig att morfar inte ska tycka om honom eftersom han aldrig sett en prickig kanin. Pricken får stanna hemma och bestämmer sig för att ge sig av eftersom han inte passar in med sina snövita syskon. Så fin, speciellt när mamma kanin går ut för att leta efter sin lilla prickiga kanin.

3. Inte utan min dotter - Betty Mahmoody
Jag är inte jätteförtjust i självbiografiska böcker, men denna läste både jag och min mamma och tyckte mycket om den, en bok att begrunda och förfasas över men främst att dela med den enda som kan förstå.

4. Freaky Green Eyes - Joyce Carol Oates
Att en mor alltid skyddar sina barn vet alla men vad gör man när man känner att man behöver skydda sin mamma? Fransesca slits mellan hopp och förtvivlan när hennes mamma märkligt försvinner efter en uppslitande skiljsmässa. Vad gör man när det som är allra tryggast försvinner bort från en.

5. Kära Mamma - Greive Bradley Trevor
Jättesöt presentbok om varför ens mamma är så speciellt, hur man har sina tvister ibland men att det faktiskt inte spelar någon roll för hur det än är så är mamma alltid mamma.


1. Mamma 2. Pricken 3. Inte utan min dotter 4. Freaky green eyes 5. Kära mamma