fredag 1 juni 2007

Varför växer gräset - tredje sådden...


Diplomaten!


En man som arbetade i en stor matbutik i Stockholm stod och plockade upp tomater då en kvinna kom fram till honom och bad att få köpa en halv grapefrukt. Mannen svarade att de inte sålde halva grapefrukter. Kvinnan insisterade på att hon ville ha en halv grapefrukt, inget annat. Mannen upprepade att det inte gick. Kvinnan fortsatt insistera och till slut gick mannen in till sin chef, utan att märka att kvinnan följde efter honom dit.

- Det står en knäpp kvinna där ute och vill köpa en halv grapefrukt sa mannen till sin chef. När han upptäckte att kvinnan stod alldels bakom honom tillade han snabb:

- Och den här trevliga damen vill köpa den andra halvan. Kvinnan gick ut, och mannen stod kvar inne på chefens kontor.

Chefen berömde sin medarbetare: - Det var den snabbaste räddningen jag har sett i hela mitt liv. Vilken hjärngymnastik! Var kommer du ifrån?

- Jag kommer från Sandviken svarade mannen. Staden med de fula kvinnorna och det fantastiska bandylaget.

- Det var intressant att höra, replikerade chefen. Min fru är från Sandviken. - Är det sant? utbrast mannen. Spelar hon back eller anfallare?
Klas Hallberg böcker är ett riktiga guldkorn när det gäller tänkvärda presentböcker, visserligen tar man sig rätt snabbt igenom den, men de små berättelserna får en att tänka efter lite även om en del kanske är lite väl käcka ibland, men den här gillar jag, tänk om jag kunde vara lika smidig på min arbetsplats..

The old man and the sea...


'Fish,' he said softly, aloud, 'I´ll stay with you until I am dead...'

Ernst Hemingway måste ändå vara en av de coolaste författarna, att få nobelpriset men inte hämta upp det är faktiskt lite respekt... Det här är dock den första boken jag läst av honom och jag kan inte annat än säga att han är en stor författare, att kunna uttrycka så mycket på så lite utrymme, jag är numera helt fascinerad!

Höstens böcker är här!

Äntligen är den här, Höstens böcker från Svensk bokhandel, alla bokälskares bibel, som man måste läsa noga från pärm till pärm och kryssa för alla böcker som man kan tänka sig att titta lite närmare på... Men jag vet inte om jag har blivit avtrubbad av allt juridiskt finstilta den sista tiden men just nu kändes det som om de var ytterst få som lockade så där jättemycket och lika bra är kanske det med tanke på hur mycket olästa böcker jag faktiskt har kvar...

onsdag 30 maj 2007

Över näktergalens golv...

Äntligen får jag väl säga, även om det var en sorg i sig att Lian Hearns underbara bok faktiskt var slut... Men när det är tentaperiod blir det inte mycket tid över för övrig läsning... Dock var det en fröjd att läsa denna berättelsen som utspelar sig i någon form av japansk feodaltid och jag bara längtar tills jag har tid att sätta mig ner och få läsa fortsättningen om den unga Takeo som är en av få som kan gå över golvet utan att fåglarna kvittrar...