torsdag 7 juni 2007

American Sweets...

Lagom till den 6 juni tyckte vi att det var dags att sätta lite nya traditioner så vi bakade kakor, riktiga kakor med mandel, russin och choklad... Recpetet hittade vi i Joyce Parkes härliga frossarbok med alla sorters amerikanska bakverk och sötsaker i en härlig blandning...

Och kakorna, ja de blev jätte, jättestora precis som allting annat i landet långt borta, dessutom blev de så försvinnande goda att vi kommer föra denna traditionen vidare länge!

Köp hem 5...

Berit Paulssons kokok Köp hem 5 måste vara den mest genialiska idén, att det endas behövs fem ingredienser för att kunna skapa mat som både är enkel att göra och ändå känns den lite lyxigare... Nästan varje gång jag letar igenom mina kokböcker i jakt på mat så blir det nästan alltid denna som jag fastnar för...

Såg att det skulle komma en ny Köp hem 5, med samma tema men frågan är om det är om denna kommer hålla samma höga standard... Denna kommer ges ut av Allt om Mat och om jag inte har helt fel så gavs den andra också ut i samarbete med dem plus att det är samma förlag, så har vi tur så blir det en ny, förbättrad version av min favoritkokbok!

söndag 3 juni 2007

Travels in Scriptorium...

Blev helt till mig när jag fick se att Paul Auster hade kommit med en ny bok som jag inte hunnit läsa... Underbara Auster som har ett språk som får verkligheten att försvinna och allting annat runt omkring att bli oväsentligt... Men jag kan inte säga att han uppfyller mina drömmar om den perfekta berättelsen och det är med ett stråk av besvikelse jag kommer somna inatt...

Urban Legends...

Kaninen

"En dag får en chockad hundägare syn på sin lilla älskling med en kanin i gapet. Hon vet att hennes grannar har en kanin i bur på baksidan av huset och inser omedelbart att det är deras kanin. Vad ska hon ta sig till? Förtvivlad försöker hon hitta en utväg.

Efter en stunds eftertanke inser hon vad hon måste göra. Hon tar kaninen från hunden och fixar till den så gott det går - schamponerar och fönar pälsen. Eftersom grannarna tycks vara borta smyger hon in på deras tomt och sätter den rengjorda och alldeles fin-fina kaninen i dess bur så att det ser ut som om den lever.

Nästa dag ser hon en polisbil som står parkerad utanför grannens hus. Nyfiken går hon dit och frågar vad som står på. En polisman förklarar:

- Deras kanin dog häromdagen och de begravde den, men någon galning grävde upp den, gjorde ren den och satte tillbaka den i buren. Helt otroligt!"Jag kan inte rå för det men jag bara älskar skrönor och Claes Nordenskiölds samling är hur roliga och märklig som helst men bäst av allt är att man faktiskt hinner läsa en hel berättelse mellan två busshållplatser!

Truth never stands in the way of a good story!

9 1/2 månad...


Att Annika Lantz är en av Sveriges roligaste kvinnor är väl ingen nyhet, och hennes bok är faktiskt helt okej, antar att den hade varit många gånger roligare om jag faktiskt haft barn och tyckt det var spännande med kolik och vaknätter men som det är nu kan jag inte säga att det lockar det minsta, men lite rolig var hon ju i alla fall, lite mellan åt...