fredag 12 oktober 2007

Gossip Girl; Allt och lite till - Cecily von Zeigesar

Serena och Blair är återigen bästa vänner och nu är de lika oskiljaktliga som alltid. Nate tycks ha gått vidare med sitt liv, han träffar fortfarande den söta med så missanapassade Jenny även om han har tycks ha svårt glömma hur snygg Blair är. Och Blair är som alltid upptagen med sig själv, hon måste skriva en riktigt bra ansökan för att komma in på Yale och Serena har nog med att hålla en riktigt ihärdig rockstjärna på avstånd...

Jag är helt chockad över att jag faktiskt har hunnit läsa en hel bok den senaste veckan, med tanke på hur mycket studier det har varit, och vad passar bättre än att glömma sin tid med lite hederlig tjejglamour.

Ibland måste det få vara lite ytligt och bäst av allt, igår såg jag att de hade gjort tv-serie av böckerna och fyra (!) avsnitts har redan visats i USA, måste se dem så fort jag får tid om inte annat såg jag att Tv4 har köpt in dem så den som orkar tåla sig tills dess kan se dem på riktigt tv!

1. Gossip girl, 2. Ni vet att ni älskar mig 3. Allt och lite till

4. För det är jag värd 5. Det som passar mig 6. Leva livet här och nu


7. Ingen gör det bättre 8. Fiender i vått och torrt 9. Bara i din fantasi (Utkommer 15 november 07)

10. Would I lie to you? 11. Don't you forget about me 12. It hade to be you (Prequel)

torsdag 11 oktober 2007

Bokfemma - Olästa böcker

Hur kan veckan gå så fort att det redan är dags för ny bokfemma ? Jag har ju knappt hunnit läsa något alls denna veckan och vad kan passa bättre än en lista på till synes fantastiska böcker som jag ännu inte har läst?

1. Brott och straff - Fjodor Dostojevskij
Ända sen jag köpte den på bokrean några år sen har den stått i min bokhylla och gett mit lite så där dåligt samvete... Kanske för att jag tänker att den alltid kommer finnas kvar och att det inte känns lite läskigt att börja på en så tjock bok.

2. Nils Holgersons underbara resa genom Sverige - Selma Lagerlöf
Det är lite skandal att jag inte har läst denna med tanke på att jag fullkomligt älskar Lagerlöfs alla verk. Men jag har verkligen försökt ett flertal gånger men inte lyckats, men någon gång ska jag ta tag i det här ordentligt.

3. Svindlande höjder - Brontë, Charlotte
Återigen känns det som om det finns för mycket böcker men för lite tid. Klassiker som Brontë känns som ett måste om man ska kalla sig lite litterär.

4. Sense and Sensiility - Jane Austen
Egentligen vill jag bara sitta inne en dag som denna, när det regnar som spö och bara läsa med härliga engelska böcker. Jag kan inte tänka mig mer perfekt läsning!

5. Utvandrarsviten - Villhelm Moberg
Det finns så mycket som man borde, läsa hela sviten om Utvandrarna känns som en sån sak, jag skulle nog kunna tycka om Moberg om jag bara förskökte, eller snarare jag vill tycka om honom. så det är väl bara att börja för om jag inte har helt fel så står det ett antal av hans titlar i min bokhylla...


1. Brott och straff 2. Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige 3. Svindlande höjder
4. Sense and sensibility 5. Utvandrarsviten