fredag 11 april 2008

Stardust - Neil Gaiman (1997)

Tristan Thorn avger ett löfte till flickan han håller av att hämta den stjärna de ser falla långt bort. Hon accepterar hans löfte och lovar honom vad han än önskar om han lyckas med det omöjliga uppdraget. Han ger sig iväg på en mycket underlig färd in i landet Faeri där ingenting tycks vara vad det är, här finns enhörningar, kungar och häxor men alla av dem är inte snälla och någon vill stjärnan riktigt illa, kommer Trstian komma i tid att rädda sin stjärna?

En riktig sagoberättelse, en vuxensaga där man inte drar sig för att göra sig av med de goda, men sen vet vi ju alla att de onda ändå får sin beskärda del. Och jag ser verkligen fram mot att få läsa mer om Wall, om det nu blir så vill säga...

Detta var faktiskt ett av mina reafynd på bokimportens engelska pocketrea, hade tittat på den ett bra tag och när jag såg att de sålde den för 25:- kändes det ju som om det var dags att sluta tveka!

onsdag 9 april 2008

Lästrio No. 3 - Historiska skildringar

I veckans lästrio hos Petra handlar det om historiska berättelser så här kommer mina bästa historiska skildringar

1. Den fjärde sanningen - Ian Pierce
Oxford på 1600-talet där Dr Robert Grove mördas och skulden kastas på en ung kvinna. Dock finns det fyra vittnen som ska berätta vad som verkligen hände, det underligaste är ändå hur mycket deras berättelser skiljer sig åt. Och bara en av dem talar sanning, men vem?

2. Påven Johanna - Donna Wolfolk Cross
Berättelsen om den begåvade kvinnan Johanna som genom att klä ut sig till man överlistar hela den tidens katolska kyrka, och genom sina kunskaper slutligen blir vald till påve något som hade varit helt otänkbart om de känt till hennes rätta natur.

3. Stravaganza; Maskernas stad - Mary Hoffman
Sjuka Lucian får en vacker skrivbok av sin far, den för honom till Talia, ett paralluniversum av 1600-talets Italien där han dras in i glamouren kring mytomspunna duchessan, politiska intriger och träffar den vackra Ariana. Första delen av tre men vi glädjer oss åt att den fjärde delen City of secrets kommer ut nu i sommar!

1. Den fjärde sanningen - Hoffman, 2. Påven Johanna - Woolfolk Cross, Maskernas stad - Hoffman

Bubblade gjorde: Ögat över månskäran av Libba Bray, Den vidunderliga kärlekens historia - Carl Johan Vallgren och Kärlekens ljuva plåga av Diana Gabaldon