onsdag 2 juli 2008

Kung Steves självlysande Hip Hop Bibel - Thomas Fröhling (2008)


I denna riktigt roliga bok får vi en introduktion till hur man gör Hip Hop, riktig Hip Hop. Från hur viktigt rytmen är till hur lätt man skapar en text, samtidigt får vi följa med Kung Steve (Uttalas för övrigt så de rimmar på teve) på hans äventyr, hur han fixar det coolaste gigget genom tiderna och hur man gör för att bli en erkänd hip hop-artist!

Så rolig bok, omslaget är så härligt och boken är riktigt bra, vet inte vad jag hade förväntat mig men den hade allt en hip hop-bibel ska ha, det enda riktigt tråkiga var att den tog slut alldeles för fort!

Dagbok för alla mina fans; Gregs Bravader - Jeff Kinney (2008)

Greg har fått en loggbok av sin mamma men även om det står dagbok på utsidan så är det faktiskt inget annat än en loggbok. Här skriver om allt möjligt och omöjligt som händer i hans liv, om sina hopplösa bröder, om hur viktigt det är att vara lagom popluär i plugget och om hur bra den här dagboken kommer vara sen när han blir känd och alla journalister kommer och frågar massa frågor.

Riktig rolig bok med fina teckningar som mycket verklighetstroget beskriver hur det egentligen gick till. Lite som Cowells böcker om Hiccup Horrendous (How to train your dragon) med sköna teckningar och roligt innehåll men här slåss man inte mot drakar, här är det stora killar med mustasch som gäller!


2. Rodrick Rules (2008) 3. The last Straw (Utkommer i Oktober 2009)

Simon & Sophie - Emma Granholm (2006)

Simon kan inte låta bli att titta på Sophie, vackra, lyckade Sophie som har allt man kan önska och verkligen är den sötaste tjejen av alla i plugget. Men Sophie skulle aldrig se till en sån som Simon, tönten som spelar WoW istället för att gå på fest och som alltid hänger med den ännu töntigare Micke. Men så kommer påsklovet och Simon och Sophie träffas av en tillfällighet och av någon anledning blir de vänner men hur ska det gå när lovet är slut och skolan börjar igen?

Ganska söt "Romeo och Julia"-berättelse där det inte alls är självklart vem som ska vara med vem och hur svårt det kan vara när alla tror att det ska vara på ett vis. Men bäst var ändå slutet, "Simon says" är ganska coolt i alla fall!

Potensgivarna - Karin Brunk Holmqvist (1998)


Systrarna Elida och Tilda Svensson bor kvar i sitt föräldrarhem trots att de båda över sjuttio år gamla. Ett hus som inte är alltför modern men samtidigt är det som de alltid levat, så många kvällar de stått utanför det gamla dasset och väntat på varandra och delat hemligheter. Men så en dag flyttar Alvar in i grannhuset, och deras värld vänds helt upp och ner, de får någon att tråna efter och utan att de vet ordet av det så har de till och med startat en postorderfirma - för potensmedel!

Jag har alltid tänkt att det här är en bok för de något äldre men den var verkligen riktigt roligt och väldigt lättläst. Den tog tyvärr slut på bara en kväll, men det är väl så det ska vara, en riktigt härlig "må bra" bok om man har förläst sig på allt vad chiclit heter.