måndag 25 juni 2007

A long way down (Fallhöjd) - Nick Hornby

Hornbys bok har verkligen en riktigt bra plot, fyra desperata människor som står på kanten till en av Londons högsta byggnade för att hoppa en sen nyårsnatt. Men ingenting blir som de tänkt sig när de får sällskap där uppe på take och trots att de är från helt olika bakgrunder så har de visst en hel del gemensamt i alla fall!

På boken stod de att den ska vara Hilarous Funny, men jag ska vara ärlig, jag skrattade inte en enda gång. Lite småbra, var den kanske mellanåt men det känns inte som om jag skulle kunna nöja mig med det, inte när jag vet att det finns böcker som är roliga på riktigt!

Sleeping with the fishes - MaryJanice Davidson...

Hittade ytterligare en bok av Davidson när jag var på SF-bokhandeln senast, med den fina glittriga fiskstjärten kunde den inte låta bli att fånga mitt öga.

Här träffar vi Sjöjungfrun Fred som visserligen är vacker trots sitt gröna hår, men särskilt charmig kan man väl knappast säga att hon är. Ändå lyckas hon få två riktiga godingar på kroken, när hon helt plötsligt via sitt jobb som marinbiolog tvingas undersöka vem som smutsar ner hamnen alldels utanför akvariet. Och även om det är ett tufft jobb att sätta dit miljöbovarna visar det sig sen att det blir ännu svårare att välja mellan männen, den snygge biologen som tycks ha dröm om sjöjungfrur hela sitt liv eller den mystiske prinsen av Svarta Havet som precis som henne har fenor.

Hon har gjort det igen, en underbar hjältinna som nog är bland de mer otrevliga jag har tyckt om på länge, trots detta flockas männen kring henne och som alltid får alla sin beskärda del, jag ser verkligen fram mot en fortsättning!

Undead and Unpopular - MaryJanice Davidson

Sjätte delen i serien Undead-serien får Betsy besök av ett gäng torra vampyrer från Europa som söker hennes rådgivning och hon dras in i en tusenårig strid som hon helst av allt vill glömma. Mitt uppe i allt blir hennes bästa (ännu levande) vän sjuk och som om det inte var nog så måste hon hinna planera ett överraskningsparty för sin egen födelsedag!

Jag fullkomligt älskar Davidsons lättlästa chiclit, som bara så är härligt att läsa, enda som kan reta mig är att de numera ges ut i inbundet först till skillnad från de första böckerna som kom direkt i pocket, vem kom på den idén att ge riktiga strandböcker med hård pärm?

1. Undead and Unwed 2. Undead and unemployed 3. Undead and Unappreciated 4. Undead and Unreturnable

Den underbara "Undead"-serien om den så härligt ytliga Betsy Taylor som vägrar inse att hon numera är vampyrdrottning och ska egentligen ägna sig åt att styra över sina undersåtar än att shoppa skor som är hennes stora passion. Sen att superhunken Sinclair dyker upp och kräver sin del av uppmärksamheten gör inte saken bättre, att han dessutom blivit utsedd till hennes kommande make gör ingenting lättare och frågan är om ett par Manolo Blaniks verkligen kan lätta upp den tryckta stämningen.