lördag 8 september 2007

En äcklig hälsning från Amberville

En är stark, men två är starkare

Jag blev helt deprimerad idag när jag kom hem och hade fått inte bara en utan två disktrasor från Amberville, nog för att den kampanjen har satt sig men jag verkligen avskyr dem, en disktrasa är nog bland de sista saker jag någonsin skulle skaffa mig! Jag ser det som ett statement, inga disktrasor i mitt hem, det spelar ingen roll hur ofta man byter dem. I "ren" protest har jag vägrat att ta en bild på dem, och nu ska jag slänga dem för mitt hem är ingen smittohärd! Inte ens en avhuggen mjukdjursarm skulle gjort samma intryck på mig!

Gossip Girl - Cecily von Ziegesar

Den dagen som Serena kom tillbaka blev ingenting sig likt för Blair längre, trots att hon varit hennes absolut bästa vän så kändes det som en evighet låg mellan dem och innerst inne ville hon nog inte att hon skulle ha kommit tillbaka. Hur skulle hon någonsin kunna mäta sig med Serena, som var smartare, snyggare och så där oemotståndligt charmig som bara hon kunde vara? Nej, bäst var nog att låtsas som om ingenting hänt, som att livet gått vidare utan henne.

När jag först fick boken undrade jag vilka ytliga människor som tyckte om den men jag ska vara ärlig, jag är uppenbarligen en av dem. Så när veckans tema var chiclit tänkte jag att jag får väl ge den en chans. Och nu i efterhand så hade jag klart haft med dem på min lista, de är lite som Confessions of Georgia Nicholsons bara att de har mycket mer pengar och är många gånger elakare!

2. Ni vet att ni älskar mig, 3. Allt och lite till, 4. För det är jag värd


5. Det som passar mig, 6. Leva livet här och nu, 7. Ingen gör det bättre

8. Fiender i vått och torrt (Utk. 14 sep. 07), 9. Bara i din fantasi (Utk. 15 nov. 07), 10. Would I lie to you (Inget svenskt utgivningsdatum fastställt)


11. Don't you forget about me (Inget svenskt utgivningsdatum fastställt), + It had to be you; Gossip Girl Prequel (Utk 2 okt. 07 UK)

måndag 3 september 2007

Bokfemma - Chick lit

Surfade runt lite och hitta denna roliga sidan och tänkte haka på, första temat för mig blir tydligen chick-lit och det borde ju inte vara så svårt även om det var ett tag sen jag läste något ur den genren.

1. PS I Love You - Cecilia Ahern - När den här boken kom lät den hur sötsliskig som helst, med en avliden make som lämnat tolv små brev till sin sörjande maka. Men den var så fin och helt underbar, kommer alltid bli glad av den här pärlan!

2. Raph´s Party - Lisa Jewell - Alla Jewells böcker är riktigt bra men den här är helt klart bäst! Jem flyttar in hos killarna Ralph och Smith, de blir betagna vid första årsynen av henne. Men det är inte så enkelt att leva tillsammans speciellt inte när någon läser din dagbok och den andra gör allt för att få dig i säng. Hysterisk rolig och bäst är nog det twistade och oväntade slutet!

3. Can you keep a Secret (Mina hemligheter) - Sophia Kinsella - Emma är en helt vanlig tjej som drömmer om karriär och man som alla andra. Dock önskar hon att hon kanske inte berättat alla sina dolda sidor för passageraren bredvid henne på flyget hem. Hon önskar inte heller att han ska vara hennes nya snygga chef som nu vet alla hennes små hemligheter!

4. Undead and Unwed - MaryJanice Davidson - Var bara tvungen att lägga in lite chic-lit fantasy. För trots att Betty är vampyr så kan hon inte låta bli att shoppa Manolo Blaniks och springa efter snygga karlar!

5. Legally Blonde - Amanda Brown - Det var faktiskt boken som startade det och även om vi sett filmen ett flertal gånger så går det inte att tycka illa om boken. Den är så underbart härlig och jag fulllkomligt älskar när det är intelligenta flickor med!

1. Ps I Love you 2. Ralphs Party 3. Can you keep a secret 4. Undead and unwed 5. Legally Blonde

Film: Underbar och älskad av alla - Martina Haag


Isabella är en hopplös skådespelare som inte riktigt lyckats så där jättebra med sin karriär, men när hon får möjligheten att få spela på dramaten så varför inte ta chansen? Vad spelar det för roll att man egentligen bör ha akrobaterfarenhet och att förbättra sitt CV har vi väl alla någon gång gjort? Och är det inte den där snygge dansken från tv som skymtar där borta, helt plötsligt dras Isabella in i en helt annan värld, det enda lilla kruxet är ju de där akrobatinslagen men det ska väl gå att ordna innan premiären, så svårt kan det ju inte vara...

Igår var jag och en av mina närmaste vänner och såg Martina Haags "Underbar och älska av alla" på bio, tänkte att den knappast kunde vara sämre på film än i bokform och tänk, jag har äntligen hittat ett undantag till! Den var riktigt, riktigt roligt och vi skrattade verkligen så vi grät ibland, så film kan hon tydligen göra, även om hon är en hopplös författare, glammig men hopplös...

Åhh... Måste bara skriva om det nya omslaget, kan inte förundras hur de kunde ta bort det gamla, det var ju så fint, med glittertext och allting, det gjorde ju nästan ingenting att boken inte var något att ha med det omslaget, nu känns det ju bara hopplöst allting, inte ens lite glammigt...