onsdag 13 juni 2007

Definitely Dead - Charlaine Harris

Sjätte delen av om Sookie var tyvärr ingen höjdarbok, av mig skulle den eventuellt få fyra av fem men det är endast för att det är Harris och inte för att boken höll så där jättebra kvalité men jag ser ändå fram mot nästa del, vad kan mer hända i hennes twistade och underliga värld?


1. Dead until Dark 2.Living dead in Dallas 3.Club dead

4. Dead to the world 5. Dead as a doornail


De tidigare fem böckerna om Sookie, som har en mycket udda förmåga; hon kan läsa andras tankar. En gåva som ständigt ställer till problem för henne, då hon hela tiden "hör" vad hennes dejt tänker är det sällan hon lyckas hitta någon som känna riktigt rätt. Tills det kliver in en riktigt snygg man i baren där hon jobbar och till hennes förvåning upp upptäcker hon att det är helt tyst kring honom. Ett perfekt kap om det inte var för att han är en vampyr med sina egna problem.

söndag 10 juni 2007

Systrar i jeans - fjärde sommaren - Ann Brashares...

Som en citrongul karamell är den här boken, man vill aldrig att den ska ta slut... En av de bästa sommarlovsböckerna som jag någonsin läst och man tycker ju att hon borde tappa lite när det ändå är den fjärde boken i serie men hon håller läsaren i ett fast grepp hela vägen och jag saknar den verkligen nu när den är slut.


1. Systrar i jeans 2. Andra sommaren 3. Tredje sommaren
De tre tidigare böckerna om de fyra vännerna, Carmen, Tibby, Lena och Bree som alltid är nära varandra trots att de är på helt skilda ställen. De har alltid de magiska jeansen som helt ofattbart passar dem alla lika bra och som skänker dem trygghet och mod när livet prövar dem på olika sätt...

Nu vill jag sjunga dig milda sånger - Linda Olsson...

Alla har sagt att det här är en bok att älska, att läsa långsamt och njuta av... Och jag förstår precis vad de menar, den var extremt långsam, det tog lång, lång, lång tid innan man någon vart... En bok om en bok och dikter av Karin Bojje är svårt att motstå, jag är svag för sånt där så den hade ju sin tjusning och jag vet precis vem som skulle tycka om den riktigt mycket...