måndag 3 mars 2008

Harry Potter und die Kammer des Schreckens - JK Rowling (2001)


Komm, komm zu mir, lass mir dich zereisen, lass mir dich zu fressen, lass mir dich töten

Under Harrys andra år på Hogwarts stöter går det rykten om att en hemlig kammare ska finnas gömd i skolan och i den ska ett hiskeligt vidunder ruva. Allt i den elaka Salazars Slytherins anda och syftet är att utrota all de elever som inte är renblodiga häxor och trollkarlar. Värst är att Harry blir misstänker för att ha släppt lös odjuret, han hör märkliga röster och är han verkligen Salazars arvinge?

Det här är verkligen en av mina absoluta favoriter av Harry Potter böckerna, kanske för att jag är så faschinerad av basilisken som hasar runt och skrämmer alla. Dessutom tycker jag om stämning i denna boken, innan allting blir allvarligt och mörkrets herre reser sig igen.

Såg för några dagar sen att man på Växjö universitet kan man läsa 7,5 poäng i ämnet "Harry Potter och hans världar" sista ansökningsdag för alla Harry Potter galna människor är i mitten av mars. Blev lite sugen på att läsa kursen men samtidigt så kommer jag ha två tyska kurser då så det blir inget med det, det får räcka med att lyssna på dem på tyska!

1. Harry Potter und der Stein der Weisen 2. Harry Potter und die Kammer der Schrekens
3. Harry Potter und der Gefangen von Askabahn
5. Harry Potter und der Order des Phönix 6. Harry Potter der Halbblutprinz 7. Harry Potter und Heiligtümer des Todes.

Inga kommentarer: