tisdag 5 februari 2008

Bokfemma - Serier

Veckans bokfemma hos Malin består av serier men som Lazy sa så anser jag inte heller att en triologi är en serie, så därav blir det även hos mig två listor och är det så att triologier kommer upp som en egen lista så får jag väl stå mitt kast då, alla mina bra böcker får ju i alla fall vara med!

Dock ska jag vara ärlig jag är inte den som gillar serier, speciellt inte när man måste gå och vänta på nästa del och hur det ska gå för alla, jag är alltför otålig för att kunna göra det men när jag filade på de här fick jag allt rensa bort en hel del som Kitty, Undead and Unwed, Vampirater, Sooke Stackhouse så det finns kanske hopp för mig med...

1. Gemma Doyle 2. The Golden Compass 3. Tintenweld 4. Eragon 5. Stravaganza

Trilogier

1. Gemma Doyle - Libba Bray
Berättelsen om Gemma och hennes tre vänner på flickskolan Spencer i artonhundratalets London är en helt fantastisk berättlese med mystiska riken, märkliga upptåg och ett allvar som får skrattet att fastna i strupen.

2. The Golden Compass - Philip Pullman
Lyra får av en händelse tag i en Guldkompass, den sägs ha svaret på alla frågor men bara om du kan tyda den rätt. Men Lyra har gåvan, en farlig gåva specillt när man ställer sig frågan om vad stoft egentligen är, då är både hon och hennes daimon Pantalaimon i fara.

3. Tintenweld - Cornelia Funke
Mo är en underbar berättare, men han har slutat berätta ur boken Bläckhjärta, för många år sen försvann hans älskade hustru in i boken och lämnade honom ensam med deras dotter Meggie. Men det är inte det värsta, det värsta är kanske vad det var som smet ut ur boken, något så otäckt att det knappt går att föreställa sig.

4. Eragon - Christopher Paolini
Eragon finner en märklig blå sten ute i skogen men det visar sig vara ett drakägg, ett ägg som var på väg någonstans och någon som skulle göra allt för att få tag i det igen. Till och med bränna ner byn där Eragon och hans fosterfamilj bor, men Eragon har bestämt sig, han ska ta hämnd och han och hans nästan fullvuxna drake få oväntat hjälp på vägen.

5. Stravaganza - Mary Hoffman
Lucien är riktigt sjuk i cancer, och han svävar mellan liv och död. När han får en mycket ovanlig skrivbok av sin far. När han somnar med den i sin famn vaknar han sedan upp i Belletza, där alla bär masker, han är frisk och stark men trots allt det vackra finns det män som vill den sköna duchessan ont och han dras in i politiska intriger som är riktigt knepiga att ta sig ur.

Serier

1. Harry Potter - JK Rowling
Det känns som om Harry alltid är med på mina listor men jag det känns som om det här är en ritkigt bra serie för annars skulle vi inte ha väntat i fyra år på att den sista boken skulle komma, den näst sista var ändå bara på något sätt ett mellanstopp tills finalen!

2. Narnia - CS Lewis
Narnia är nog en av de serierna som jag minns bäst från när jag var liten, jag minns hur svårt det var att få tag på alla delarna och hur fantastiskt bra jag tyckte de var. Då såg jag inte den religösa antydningen i den och nu vet jag faktiskt inte om jag tycker det är bra eller dåligt. Men jag minns att jag grät varje gång Aslan dog på stenbordet.

3.Gossip Girl - Cecicily von Ziegesar
En av få serier som jag börjat läsa under vuxen ålder och de är faktiskt riktigt bra, lite lagom chiclit för att koppla av lite och för att inte tala om tv-serien, helt otroligt bra gjort, alla är lite glammigare, lite elakare och ändå så efterlängtade!

4. Sagan om klanen Otorio - Lian Hearn
Har hittills bara läst den första boken men jag är helt fast, jag vill verkligen veta hur det ska gå för dem. Det svåra är dock att man vill ha riktigt gott om tid så man inte blir störd men det får väl bli en annan tid.

5. The Enchanted forrest - Patricia Wrede
Min favoritprinsessa Cimorene som vet precis hur en prinsessa inte ska uppföra sig! Roligare böcker får man leta efter de driver verkligen med allt som någonsin har sagts om prinsessor, ett måste att läsa!

1. Harry Potter 2. Narnia 3. Gossip Girl 4. Sagan om klanen Otorio 5. The Enchanted forrest

Nu är det din tur! Vilken är din topp 5 av bokserier?

3 kommentarer:

Magix sa...

Klanen Otori heter det väl? =)

Anonym sa...

Vad heter författaren till The Enchanted forrest?

Bookhousegirl sa...

Jo, självklart heter den Sagan om klanen Otorio!

Enchanted Forest har skrivits av Patricia Wrede, den första delen finns på svenska och heter Prinsessa söker drake, den är verkligen hysteriskt rolig!