lördag 9 februari 2008

Sahlander - hacken!

Blev lite lite lätt road idag när jag loggade på och såg IDG:s artikel om Sahlander hacken som förekommer i Stieg Larssons Milleniumtriologi.

"Hon hackar polisens intra­nät. Hon gör intrång i en ­miljardärs dator och stjäl hans pengar. Och knäcker ­banksekretess och läser alla personliga mejl hon kunde komma över, bara så där i förbifarten. "

Jag som inte läst någon av böckerna i risk för att bli uttråkad blev helt plötsligt jättesugen på att läsa dem, jag älskar ju allt sånt där tekniskt nörderi. Och roligast av allt var nog hur Per Hellqvist. It-expert på Systematic säger att det faktiskt skulle kunna gå att göra på riktigt, sånt gillar vi! Men det känns ju inte som någon jättenyhet att vem som helst skulle kunna ta sig in i din dator bara de har tillräckligt med tid och den rätta inställningen, till och med My Private Folder lär de väl knäcka förr eller senare.

Själv kommer jag under en tid inte ha tid med vare sig datorer eller böcker, då jag just nu är bokstavligen är begravd under artiklar, kurslitteratur och lagböcker i en enda röra. Just nu känns det som om det aldrig kommer komma en tid för något som kan komma i närheten av nöjesläsning!

3 kommentarer:

Pysseltanten sa...

Det dräller av "nörderi" i de där böckerna! Hon är en datahacker av guds nåde, fröken Salander. Det går inte att låta bli att fascineras av henne! Hoppas att du snart får tid att läsa trilogin.

Bookhousegirl sa...

Ja, nu är jag nästan lite upprörd över att ingen har berättat det här för mig, jag älskar ju allt sånt där, men ogillar deckare. Det gäller ju att säga rätt sak för att locka en... ;)

Magix sa...

Mycket nörderi och mycket bra bökcer! Läs dem när du får tid! och jag önskar dig lästid för tanken "Jag kommer aldrig att hinna läsa skönlitteratur" är inte kul =(