måndag 28 januari 2008

The Game - Diana Wynne Jones (2007)

Hayley lever tillsammans med sin mormor och morfar i vad som känns en hel evighet till hon gör något dumt, något riktigt dumt. Då skickar de henne till hennes moster och hennes kusiner där är allt helt annorlunda, inga tysta lekar, prat och skratt men bäst är att de faktiskt behandlar henne som om hon räknades! När de är fin väder spelar de spelet, en udda lek som handlar om att hämta förtrollade föremål i en ännu mer förtrollad värld och Hayleys familj är inte den som hon trodde de var, de har hemliga namn som faktiskt de flesta känner till bara man vet vad det är!

Först kände jag att det var härligt att läsa en ungdomsbok som var så kort och lättläst men ju mer jag läste desto mer önskade jag att den skulle vara länge, det finns så många oberättade äventyr så många berättelser som inte fått något slut och jag vill veta mer var man hittar ingångstråden till mythosfären!

2 kommentarer:

lazy sa...

Så den var bra? Var det fantasy eller halvfantasy eller sagofantasy eller saga eller vad var det?...

Bookhousegirl sa...

Ja, den var faktiskt jättebra hon hade tryckt in jättemycket myter och sagor dock hade den kunnat få ha lite mer handling. Men vem är jag att säga något, jag har inte gillat henne tidigare så det här var ju ett framsteg oavsett... ;)