måndag 12 november 2007

Mitt himmelska kramdjur - Katarina Mazetti


Jag vill bara säga att det handlar om att söka det
som botar läkaren
som undervisar läraren
och lockar clownen att skratta...

Vi kan byta svar med varandra, som barn byter leksaker, men vi ska inte ta över någon annans svar tills vi vet vilka frågor han ställt!
Och om vi verkligen funne svaren på våra gåtor så vore vi själva gudar...

Sju vilsna själar möts på kursgården Saligheten för att finna sin egen tro, för att samtala om sina olika gudar och kanske skapa nya. Men när veckorna går och de avhandlar det ena viktiga ämnet efter det andra så finns fortfarande oklarheten i den största frågan av alla; meningen med livet.

Jag trodde verkligen att det skulle vara en rolig bok som Grabben i Graven bredvid som man inte kunde låta bli att tycka om. Men den här är inte alls i närheten, den är mer filosofisk och eftertänksam och just nu vet jag inte om det är det här jag behöver. Men läser man den med de glasögonen kommer man att tycka om den betydligt mer än vad jag gjorde!


3 kommentarer:

Pysseltanten sa...

Jag har också läst den här alldeles nyligen - och tyckte inte heller om den. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig; men besviken blev jag.

Bookhousegirl sa...

Ja, jag trodde ju att den skulle vara som Grabben i Graven bredvid, hade jag velat vara filosofisk hade jag ju valt Coehlo eller Albom...

Anonym sa...

Och jag känner tvärtom, tycker att boken är bra. :) Fast jag tycker om den här typen av böcker också.