måndag 12 november 2007

Bokfemma - Middagsbjudning!

Denna veckan har Malin gjort en riktigt svår bokfemma till skillnad från förra veckan får vi nu möjlighet att bjuda hem våra favoritkaraktärer på middag och jag har funderat fram och tillbaka på vem jag verkligen skulle vilja ha till middagsbordet. Och det var ett svårt val, och eftersom jag bara valt manliga gäster så skulle jag nog bjudit in dem en och en även om jag inte tror att de skulle ha några problem att konversera med varandra. Utan mer att jag skulle vilja ha lite mer tid för var och en, dessutom vet ju alla att vägen till mannens hjärta går genom magen och sånt tar tid!

Främst vill jag ju bjuda in Björn ifrån Hannelore Scottkes bok "Eine Reise in eine ungewisse Zukunft", jag har en känsla av att vi skulle kunna passa ihop riktigt bra, men det känns som lite fusk, så här kommer mina fem "middagsdejter":

1. Albus Dumbledore från JK Rowlings böcker om Harry Potter
Jag kan inte låta bli att faschineras av Dumbledore, han verkar har så många dolda talanger, upplevt så mycket och ändå har han ett hjärta av guld. Lite kvällsfika med denna man vore inte dumt, en dessertbuffé verkar vara det enda rätta att bjuda på, självklart med citronsorbet, men även andra godbitar som creme caramell, banana split och mjölkchokladtårta!

2. The Vampyr Kaptenen i Justin Sompers böcker om Vampyraterna
Att det finns något mer bakom den tunna masken som han ständigt bär är uppenbart, men vad?Hans mystik blandat med hans märkliga mildhet får mig att vilja lära känna honom bättre. Vad kan passa bättre med en supé efter att solen gått ner, men jag är lite tveksam till om han äter något alls, dock skulle han nog inte tacka nej till ett glas rött eller två, så en enkel ostbricka kanske får bli min reservplan.

3. Vampyren Bill i Charlain Harris böcker om Sookie Stackhouse.
Jag kan fortfarande inte smälta att Sookie har gått vidare utan Bill, men han är mer än välkommen att ta en drink TrueBlood någon kväll och prata bort lite tid, i alla fall tills solen går upp och han ska vara dead until dark igen.

4. Sotfinger från Cornelia Funkes Bläckserie
Om jag nu inte kan återvända till Bläckvärlden igen så kan väl i alla fall en liten del av den komma hit. Och jag vet att Sotfinger ibland faktiskt saknar den här världen, även om han har sin älskade så vet jag att han längtar hit. Och har han inte sin mård att hämta här? Så det jag borde bjuda honom på är väl egentligen lite samtida mat, hambugare, pizza och annat som inte var uppfunnet på hans tid. Men samtidigt faller det inte mig i smaken, så det får nog bli lite japanska influenser, sushi, biffsallad och japanska grillspett. Nya smaker som han kan ta med sig hem, men det är först efter att han trollbundet mig med sina berättelser och visat hur man viskar med elden.

5. Gandalf i JRR Tolkiens triologi Sagan om Ringen
Av det omfångsrika persongalleriet som är med i Sagan om Ringen så älskar jag Gandalf över alla de andra. Han har så många sidor, och kan visa både stor makt men ändå så ödmjuk och hemtrevlig. Så min sista gäst får bli Gandalf. Jag tänker att vi brygger lite te, bakar scones med soltorkade tomater och sen sitter vi länge, länge och pratar om allt och ingenting!


1. Dumbledor 2. Vampyr Kaptenen

3.Vampyren Bill 4.Sotfinger 5. Gandalf

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför blev inte Björn bjuden på middag och varför fick han inte vara med på bild. Skäms du över Björn för att inte han har magiska krafter och inte ens gillar blodig biff? /Fan of Björn

Bookhousegirl sa...

Blodig Biff, vad tror du jag är för kvinna, jag kan allt laga annan mat också... Han är så välkommen vilken dag som helst och är han snäll får han kanske stanna tills gryningen... ;)

Anonym sa...

Heja Björn!!!
Läs den spännande boken om en del i Björn liv. Ett måste för alla som gillar böcker.
Beställ boken här: http://www.buchhandel.de/detailansicht.aspx?isbn=978-3-89950-017-2
/Björn is best!

Bookhousegirl sa...

Då kanske du kan skicka mig en ett ex av denna man... jag menar bok... *LeR*