tisdag 29 april 2008

Myrrha - Ulrika Kärnborg (2008)

Hannah har redan tidigt som barn lärt sig att arbeta hårt, men trots att det är smutsigt och sliter på henne så arbetar hon med en stolthet som om ingen någonsin skulle kuva henne. Detta är en av de sakerna som gör att advokaten Arthur faller för henne trots att hon är en enkel piga och deras relation inte skulle ses med blida ögon om det kom ut så håller han fast vid sin Hannah på ett sådant sätt att man funderar på vem som är den verklige herren.

Jag hade verkligen höga förväntningar angående denna boken, och den börjar riktigt bra. Dock kommer berättelsen aldrig igång och man får inte grepp om någon av huvudkaraktärerna. Rent historiskt sett är den ypperlig och jag kunde inte låta bli att förföras av Londons smutsighet men det är väl sen allt, handlingen är alldels för splittrad och den röda tråden som borde finnas där glöms på något sätt bort av författaren när slutet närmar sig. Så om jag hade kunnat lösa tillbaka mina timmar så hade jag utan tvekan gjort det, för den var inte värd det!

1 kommentar:

Lotta sa...

visst var den urtrist. jag hade som du lite förväntningar... gillar kärnborg. men det blev verkligen platt fall efter de första inledande kapitlen.

Lotta