onsdag 23 januari 2008

Kleopatras Kam - Maria Ernestam

Njut av godheten så länge den varar, för risken att den slås ner av brutaliteten är lika evigt som Colesseum.

Vännerna Mari, Anna och Fredrik beslutar sig väldigt hastigt för att göra något tillsammans, med sina förenade kusskaper bildar de ett företag, företaget Kleopatras Kam. Kleopatras kam är företaget som är lösningen på alla problem. Det är i all fall vad de utger sig för, men vad de inte räknat med är att en del av deras kunder kommer med önskan om att vilja skada andra, önskan om att bringa olycka och död. Är det moraliskt försvarbart att släcka någons liv för att den skadar någon annan, gång på gång ställs de inför svåra moraliska beslut och mer än de önskar bubblar upp till ytan utan att de själva har märkt det.

Berättelsen skulle kunna vara fantastiskt rolig men den är mest sorglig och tyvärr är boken ganska seg trots att det händer en hel del men jag tvivlar på att jag kommer läsa mer av Enestam för hon har inte gjort något särskilt intryck på mig.

3 kommentarer:

Pysseltanten sa...

Jag läste Busters öron innan jag läste den här - och det var helt rätt ordning! Busters öron var betydligt mer intressant skriven än Kleopatras kam, så testa den också innan du ger upp Ernestam!

Magix sa...

Jag igen läste Busters öron som alla hypade, men tyckte inte alls om den. Vill inte skrämma bort dig från någon bok, men säger bara att det finns så många böcker ute i världen som är så mycket bättre!

Bookhousegirl sa...

Men vad svårt det blev nu, har faktiskt ett läsex av Busters öron som legat här sen releasen men sen har det inte blivit av.

Livet är för kort för dåliga böcker men jag får väl ta lite paus tills jag blir desperat eller tills jag akut behöver en pocketbok med mig... ;)