tisdag 22 januari 2008

Böcker att vänta på!

Vad hjälper det att hitta en riktigt bra bok när man måste gå och vänta på att nästa del ska komma ut? För även om man lovar sig själv dyrt och heligt så fastnar man ändå, man måste bara ha nästa del men snart är väntan i alla fall över för några av de böcker vi väntat på, det kommer bli ett bra bokår i år för dessa böcker kommer dyka upp!

Skulduggery Pleasant; Playing with Fire - Derek Landy (7 April 2008)Forsättningen på berättelsen om det cyniska skelettet Skulduggery Pleasant kommer ut på engelska och vad kan passa bättre än att bli skjuten av sin allra bästa vän?

Inkdeath (7 April 2008), Bläcköde- Cornelia Funke (Hösten 2008)
Snart får vi läsa slutet om Bläckvärlden på ett språk som fler kanske förstår, i April kommer den engelska utgåvan och för trogna läsare kommer den svenska under hösten. Bläcköde är bara en gissning men det känns som om det skulle kunna vara en kvalificerad sådan för nu måste Meg förgöra den ödesdigra boken med de tre orden Heart, Spell, Death eller Hjärta, Magi och Öde på svenska.

Upprorsänglar - Libby Bray (11 April 2008)
Gemma Doyle och hennes två vänner från internatet reser tillbaka till rikena trots att de lovat varandra dyrt och heligt att inte återvända. De träffas för att fly undan det viktorianska London, för att försöka hitta det försvunna templet och hjälpa Gemma med sitt uppdrag men även för att kunna hitta och trösta Penelope som de tidigare lämnat kvar.

Stravaganza City of Secrets - Mary Hoffman (7 Juli 2008)
Extremt oväntat men även väldigt efterlängtad är fortsättningen på trilogin Stravaganza som utspelar sig i Talia en parallellvärld till 1600-talets italien. Om man har rätt föremål kan man stravagera mellan de olika världarna men det är inte alltid som det blir riktigt rätt dock vet jag inte särskilt mycket om boken ännu för att ha release så snart har de lyckats hålla riktigt tyst omkring den, inte ens en liten omslagsbild har jag lyckats hitta.

Brisinger - Cristopher Paolini (23 september 2008)
Och äntligen kommer den, fortsättningen om Eragon och Eldest, var helt övertygad om att draken skulle vara grön men den verkar snarare vara guldig och frågan är vad den har för förmågor, är den god eller ond, kommer den för att skydda eller förgöra? Brisinger var ju som vi alla minns ett av de första orden som Eragon lär sig, ordet för eld och det visar sig visst vara mer användbart än man kunde tro. Och nu ska man tydligen ha releaseparties för boken, jag trodde den trenden dog med Harry Potter, men det är väl bra för då lär man ju få lite lugn och ro när man ska läsa sin bok!

Skulduggery Pleasant; Playing with fire, Inkdeath - Bläcköde, Upprorsänglarna, Brisinger

Dock finns det en liten parantes, de där böckerna som vi blivit lovade fortsättning på men som vi inte fått något svar om, som fortsättning på Chronicles of Acient Darkness, det har kommit en bok varje år nu men den femte boken kan jag inte hitta något om, det oroar mig lite för jag vill verkligen veta hur det går för Torak, och Renn men framförallt för stackars Wolf!

Inga kommentarer: