fredag 22 augusti 2008

Sweet Valley Saga II - Francine Pascal (1996)

Det är andra delen av Jessica och Elisabeths släktsaga, denna handlar om deras faders sida.

Ted Wakefield lämnar sin familj i England år 1866 efter att han vägrat att gifta sig med den flickan som hans far valt ut till honom. Han träffar en mycket vacker flicka på fartyget men när skeppet anländer till Amerika skiljs de åt och frågan är om de någonsin kommer ses igen?

Sarah Wakefield förälskar sig i helt fel pojke och hennes far förskjuter henne. Då rymmer hon tillsammans med sin älskade till San Francisco men innan de hunnit gifta sig ödelägger en stor jordbävning hela staden.

Ted Wakefield träffar de vackra tvillingarna Samantha och Amanda, lika vackra både två men så olika och en av dem drar sig inte för att fördärva hans liv och hur vet man vem som älskar en och inte?

Robert Wakefield tar mot hans fars vilja värvning i amerikanska Stilla havsflottan, där han genom sin tjänst som radiooperatör träffar den unga sjuksköterskan Hannah som är fånge hos Japanerna, kan man verkligen bli kär i någon man aldrig har sett?

Ned Wakefeild möter den vackra Alice när han räddar henne från att drunkna bestämmer han sig för att det är henne han ska ha oavsett om hon redan är bortlovad till någon annan.


Den andra delen av Sweet Valley Saga är nästan bättre än den första eftersom den knyter an till händelser från den första boken. De båda släktena stöter på varandra flera gånger men aldrig lyckas de få varandra förrän när Jessica och Elisabeths föräldrar möter varandra. Dock skulle det inte skada om de hade lyckats väva ihop berättleserna mer, men det är väl så, får man lite så tar man gärna hela handen.


Sweet Valley Saga I - Francine Pascal (1996)

Inga kommentarer: