fredag 22 augusti 2008

Sweet Valley Saga I - Francine Pascal (1996)

Här är berättelsen om de fem generationerna kvinnor som blev tvillingarna Jessica och Elisabeths anmödrar.

Alice Larson - År 1866 lämnar hon ensam Sverige för att börja ett nytt liv i Amerika men kommer hon någonsin återse mannen som träffat och förälskat sig i på fartyget?

Elisabeth & Jessamyn - Enäggstvillingar men ändå så olika, den äventyrliga Jessamyn lämnar familjen för att ta jobb på en cirkus men när Elisabeth kommer för att meddela att en gemensam vän är döende slutar allt i en tragedi.

Samantha & Amanda - Tvillingarna som båda förälskar sig i Ted Wakefield. Men när Samantha inser att hon dragit det kortaste strået gör hon allt för att inte Amanda heller ska få honom.

Majorie - Tillsammans med sin far bor hon i Frankrike och när Amerika allierar sig i andra världskriget är hon i fara men som korrespondent gör hon det hon kan för att hjälpa sitt även om det innebär att hon förlorar den hon älskar.

Alice Robertson - Barn av det vilda sextiotalet och förlovad med den rika Hand Patman. Men när Ned Wakefield räddar henne från att drunkna känns det som om allting annat kan kvitta om de inte får vara tillsammans.

Hittade den här pärlan hemma, älskade verkligen tvillingarna när jag var liten och även om det här inte alls handlar om dem så är det precis samma stil och känsla. Att de har lyckats väva in så många olika typer av öden känns genomtänkt och att de även fått in historiska händelser gör att handlingen naturligt förs framåt.Sweet Valley Saga II - Fracine Pascal (1996)

Inga kommentarer: