måndag 22 oktober 2007

Isprinsessan - Camilla Läckberg


"Huset var ödsligt och tomt. Kylan trängde in i alla vrår. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lätt blåaktig ton. Han tyckte att hon såg ut som en prinsessa där hon låg. En isprinsessa..."

När Alexandra Wikner hittats död rör det upp hela Fjällbacka. Men en av de som berörs mest är Erika, så hon var Alex bästa vän när de var små. Men något hände när de var små och helt plötsligt flyttade Alex och hennes familj. Till en början ser det ut som om det är ett självmord, men när polisen i Tanumshede börjar utreda saken upptäcker de att det är frågan om mord.

Med den enträgna polisen Patrik Hedström i spetsen så inleds en utförlig utredning, men det är inte det enda som sker i det lilla samhället. Patrik springer självklart på Erika och är det inte lite ljuv musik som uppstår?

Jag kan inte låta bli att tycka om Läckbergs bok, har ju bara lyssnat på talboken, men det får nog bli fler böcker av henne, jag gillar hennes stil, även om det känns väldigt tjejjigt, lite chiclit har väl aldrig skadat någon...

Men bäst är kanske att de är så välkänt, de åker Lysekils expresses, de shoppar på Torp köpcentrum, och har samma problem som alla andra i Göteborg, hur man än kör så hamnar man alltid på Hisingen...

2. Predikanten 3. Stenhuggaren 4. Olycksfågeln 5. Tyskungen

Inga kommentarer: