tisdag 25 september 2007

Bokfemma - Ungdomsböcker för tjejer

Så var det dags för bokfemma igen och denna gången är temat tjejiga ungdomsböcker och jag grämer mig för att jag hade med Pirater av Celia Rees förra veckan för den har en klar plats på denna listan, men så här blev det i alla fall, det var riktigt svårt att sålla ut de som var värda en plats!

1. Agnus, Thongs and Full Frontal Snogging: Confessions of Georgia Nicholson (Bekännelser om killar, kyssar och katter) - Louise Rennison
Man vet aldrig vad man ska förvänta sig av Georgia Nicholson och det kanske är därför som man älskar henne så mycket. Hon gör det mest omöjliga och trots att hon inte har någon stil alls så lyckas hon alltid komma ur det på det bästa sättet, en riktig överlevare!

2. Mörkrets tjänare - Holly Black
En riktigt modern fantasy berättelse, om den 16-åriga Kaye som efter flera års flackande med sin mammas rockband återvänder till sin hemstad, där hon återigen börjar umgås med älvorna. Men allt är inte så enkelt som det ser ut och hon dras in i en farliga lek på liv och död.

3. Gossip Girl - Cecily von Ziegesar
Förutom att de är rika som troll, och så många gånger elakare än oss andra så är de precis som vi och jag kan inte låta bli att tycka om dem, hur ytligt nu än låter.

4. Skämmerskans dotter - Lene Kaaberbøl
Dina har ärvt sin mors förmmåga att hon kan se alla de handlingarna som människor skäms för i deras ögon. En gåva på sitt sätt men en förbannelse på ännu fler och utan att vilja det så dras Dina in i en farlig maktkamp mot den onda Drakan.

5. Systrar av Guld - Maureen Johnson
Systrarna Gold har förändrats och på något sätt vuxit ifrån varandra, men när de hittar nyckeln till en guldfärgad Firebird förändras allt. En riktigt tjejjig roadtripbok som man bara inte kan låta bli att älska!


1. Georgia Nicholssons Confessions 2.Mörkrets tjänare 3. Gossip Girl 4. Skämmerskans dotter 5. Systrar av guld

1 kommentar:

Fröken Nina sa...

Skämmerskans dotter vet jag att flera elever gillat, men jag har ännu inte läst den...

Du har mail förresten! =)