fredag 20 juli 2007

Vindens mästare - P.R. Morrison


Så här innan releasen av nya Harry Potter får vi väl ändå värma upp med lite low-fantasy. Det vilar en förbannelse över Archies Stringweeds familj, som han nu måste häva annars kommer den aldrig att kunna brytas!
Frågan är om det inte är alltför likt Rowling i alla fall:
*Boken börjar strax före Archies midnatt, den natten då han ska fylla tio - Var det inte natten till Harrys födelsedag som han upplevde mycket märkliga saker...

*Archie skriver sitt namn i fönstrets imma - Harry ritade en födesedagstårta i damm

*Mr Stringweed sitter och väntar på att breväraren ska komma för att förhindra Archie från att få försändelsen han kommer med - Mr Dursley sover till och med innanfr dörren för att inte missa breväraren.

*En snövit Frostmås landar på fönsterläcket med ett meddelande - Harrys snöuggla kommer också med samma typ av meddelande

*Om Stringweeds fick veta att han hade en fågel på sitt rum skulle de bli galna - Sen när tycker Dursleys att det okej att ha en fågel på rummet?

*Archie får ett stormoskop i födelsedagspresent - Harry får ett Sneakoskop

*Archies fabror Rufus kommer sent på kvällen me yvigt skägg och ostyrigt mörkt hår - Rubeus Hagrid är allt annat än välkammad, att han dessutom dyker upp sent på kvällen gör inte saken bättre.

*Archie måste nu förgöra profetian - Harry måste också möta sin.

*När Archie blivit riktigt skrämd får han choklad för att dämpa rädslan - Vad är den enda som kan få dementorernas hinna att försvinna förutom en bit choklad?

*För att lyckas måste Archi hitta åtta magiska förempål - Harry har sju Horrocruxes att finna innan han kan förgöra Voldemort.

Jag kan ha fel, men ibland kändes det lite som om jag läst historien förut, och hade jag inte redan gjort det skulle jag og uppskattat det men just nu kändes det bara som om man gick och vänta på att den riktiga versionen skulle dyka upp!

Inga kommentarer: