lördag 14 juni 2008

Eldest - Christopher Paolini (2005)

Eldest (2005) / Den Äldste (2006)

I den andra boken av Inheritance (Arvtagaren) är Eragon och Saphira på väg till alverna för att fullfölja sin utbildning som den sista drakryttaren. Men den onda Galbatorix sprider ännu mer oroligheter i landet och de båda behövs på flera ställen samtidigt, kommer de hinna fram i tid och hur blir det med de andra två äggen kommer någon ny drake och ryttare se dagens ljus?

Den andra boken var faktiskt väldigt seg, för en bok på över sexhundra sidor så är det allt för långt att ha läst över hälften innan själva handligen börjar. Dock hade den precis som Eragon allt när den väl kom igång men jag är inte säker på om det var värt att vänta på. Om inte tanken om den tredje boken Brisingr funnits hade jag nog inte orkat hålla ut. Jag hoppas innerligt att Paolini lyckats väva ihop berättelsen mer, växla mellan de politiska intrigerna och de spännande actionstunderna.


1. Eragon (2001) 2. Eldest (2005) 3. Brisingr (Utkommer 20 sep. 2008)Hittade just det svenska omslaget på den tredje boken som också kommer ut nu i höst närmare bestämt den 27 november 2008

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog