fredag 18 juli 2008

Tintenherz - Cornelia Funke (2005)


Meggie lever ensam tillsammans med sin pappa Mo som är en av de främsta bokbindarna som finns. I deras hem finns det underbara böcker, sagoberättelser, nya böcker men kanske framförallt gamla böcker.

En kväll får de besök av en märklig man, han varken ser ut eller uppför sig som om han hörde hit, nästan som om han vore sprungen ur en gammal saga. Han berättar för Mo om hemska saker, om män med underliga namn, om en bok som heter Tintenherz och om att det måste skynda sig därifrån.

Tillsammans ger de sig iväg men varför gömmer han den Tintenherz för Meggie? Och varifrån kommer egentligen Staubfinger, Capricion och Basta, är det sant att hennes far har läst dem ur boken, och vad har hänt med hennes mor som är så hemskt att Mo vägrar berätta? Vilken fantastisk förmåga att kunna läsa ut saker ur böcker men allt i böcker är inte vackert och fridfullt, det finns onda makter, onda ting och människor som man inte gärna bör släppa ut ur de böcker de egentligen hör hemma i..

Efter att ha varit sjuk i över en vecka så har jag äntligen fått lyssnar klart på Tintenherz, som är en av mina absoluta favoritböcker. Tänkte det kunde vara kul att lyssna på de två första innan man kommer till Tintentod som är den sista delen! Det är verkligen en riktigt sagoberättelse för alla som förstår sig på att älska böcker och dess innehåll.

2.Tintenblut (2007) 3.Tintentod (2008)

Inga kommentarer: