söndag 25 maj 2008

En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret - Brian Selznick (2008)

Den tolvåriga Hugo Cabret lever ensam ovanpå centralstationen sen hans fabror slutade komma hem till deras gemensamma krypin. Eftersom det var hans farbrors jobb att sköta klockorna på stationen så måste nu Hugo göra det för tänk om någon upptäcker att han är borta. För att överleva måste han stjäla det han behöver men han har det ganska bra i alla fall. Han har en hemlighet, en mystisk mekanisk man som han måste få lagat, en dag stjäl han en liten leksaksmus i leksaksboden på stationen, men turen är inte med honom och han blir fast. Föreståndaren tar hans dyrbara anteckningsbok, hur ska han nu kunna laga den mekaniska mannen?

Hugo Cabret är en helt underbar bok med så fina illustrationer att man bara vill ha boken! Berättelsen var lite väl kort för en bok på över femhundra sidor, jag hade nog ändå förväntat mig mer av den. Den kanske borde ha varit en bilderbok med texten infälld istället, fast då skulle man nog förlora de ögonblicken som bilderna faktiskt säger mer än orden och det skulle vara tråkigt att missa.


Under 2009 ska boken tydligen bli film men vem som ska spela huvudrollen som Hugo Cabret dock ska Chris Wedge som gjort bland annat Ice regissera filmen, något att se fram mot!

Inga kommentarer: