söndag 9 september 2007

Bokfemma - Kokböcker

1. Köp hem 5 - Berit Paulsen
Den bästa kokboken en flicka kan ha, det räcker att du köper hem fem ingredienser så kan du laga en riktigt festmåltid på ett kick! Och recepten är verkligen smart gjorda, jag fullkomligt älskar den och varje gång jag letar bland alla mina kokböcker så blir det den här. Och till min stora lycka så ska det komma en ny utgåva i slutet av september!

2. Två systrars söta - Lisa och Monika Eisenman
Denna boken är den härligaste bok man någonsin kan tänka sig, med underbara bilder, och recept som man aldrig kan misslyckas med, det enda svåra är att kunna välja ut ett recept bland alla godbitarna. Att de båda systrarna driver the CookBook Café gör väl att de är värda sin plats här!

3. Vår kokbok: en ny generation
En baskokbok kan ingen klara sig utan och allra minst jag som är hopplös när det kommer till matlagning, här står till och med hur man kokar ägg, helt otroligt bra, av alla baskokböcker jag har (och det är visst några stycken ) så är det denna som känns mest komplett, där man hittar allt för innerst inne vet ju alla att det är samma recept i dem alla oavsett om det är rutiga kokboken, Bonniers eller Norstedts.

4. Klassiska Tårtor: På mitt sätt - Monika Ahlberg
Det finns så många fina tårtor i den här att man knappt kan välja, och jag ska erkänna jag bakar mer oftare än vad jag lagar mat så därav här det här en av de mest älskade kokböcker jag har.

5. Första kokboken - Johanna Westman
Det låter kanske löjligt att ta med den här boken bland alla fina kokböcker, men jag gillar att det är en hejdlös blandning på recepten, enkla som avancerade får de alla plats i den här härliga boken med glimten i ögat kan Johanna och Mixern få vem som helst att klara sig i köket.1. Köp hem 5, 2. Två systrars söta 3. Vår kokbok 4. Klassiska tåror 5. Första kokboken

3 kommentarer:

Maria sa...

Den första boken du nämner låter bra! Den ska jag hålla utkik efter.

Ulrica sa...

Ja titta! Det var ju två av mina favoriter på din lista också.

Och här finns ju massor av lästips. Trevligt :)

Ulrica sa...

Hälsningar från "Västmanländskan"