söndag 3 juni 2007

Urban Legends...

Kaninen

"En dag får en chockad hundägare syn på sin lilla älskling med en kanin i gapet. Hon vet att hennes grannar har en kanin i bur på baksidan av huset och inser omedelbart att det är deras kanin. Vad ska hon ta sig till? Förtvivlad försöker hon hitta en utväg.

Efter en stunds eftertanke inser hon vad hon måste göra. Hon tar kaninen från hunden och fixar till den så gott det går - schamponerar och fönar pälsen. Eftersom grannarna tycks vara borta smyger hon in på deras tomt och sätter den rengjorda och alldeles fin-fina kaninen i dess bur så att det ser ut som om den lever.

Nästa dag ser hon en polisbil som står parkerad utanför grannens hus. Nyfiken går hon dit och frågar vad som står på. En polisman förklarar:

- Deras kanin dog häromdagen och de begravde den, men någon galning grävde upp den, gjorde ren den och satte tillbaka den i buren. Helt otroligt!"Jag kan inte rå för det men jag bara älskar skrönor och Claes Nordenskiölds samling är hur roliga och märklig som helst men bäst av allt är att man faktiskt hinner läsa en hel berättelse mellan två busshållplatser!

Truth never stands in the way of a good story!

Inga kommentarer: