torsdag 26 juli 2007

Eskort - Christina Wahldén


"Skorna var kornblå och bestod egentligen bara av en tunn sula med skyhöga klackar och en härva av smala remmar som rann över vristen. Hon måste ha dem. Måste. Hon visste det direkt när hon såg dem. Med de skorna på fötterna skulle hon bli ännu mer oemotståndlig än hon redan var."

Ebba förstår inte hur hon ska lyckas få ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa de snygga skorna som kostar mer än hela terminens studiebidrag. Men så läser hon en artikel i en tidning om hur unga flickor prostituerar sig på nätet och en idé tar form, hon ska visa upp sig på nätet för att tjäna lite extra pengar, inte ligga med äckliga män, ara visa upp sig. Och första veckan som hon har sin webcamera uppkopplad får hon förvånansvärt många svar och helt plötsligt har hon en affärsrörelse som rullar på. Det kommer in flera tusen på hennes konto varje dag och helt plötsligt har hon råd att köpa allt hon skulle kunna önska, men allt har en baksida och det är inte så lätt att avveckla det som hon tror...

Blev verkligen jätteförsjust i Wahldéns bok För bra för att dö men jag tvekar lite, den här kändes lite väl överdriven eller så är det att allting har blivit helt annorlunda några år senare, för fyra år sen kanske det kändes mer verkligt, men att ingen märkte och ifrågasatte henne tyckr jag känns otroligt.

1 kommentar:

VETINGETBRANAMN sa...

Konstigt slut, verkligen konstigt...