söndag 8 juli 2007

Bläckmagi - Cornelia Funke

I den andra delen av Bläckhjärta lyckas Meggie, trolltungas dotter läsa in sig själv i boken som Fengolio för många år sen skrev, detta för att varna sin vän Sotfinger men också för att hon så oändligt längtar efter att få se de väglösa skogarna och allt annat underbart som hennes mamma berättat för henne om den uppdiktade bläckvärlden. Dock blir hennes besök mycket mer farofyllt än vad hon först anat, och frågan är om hon verkligen skulle ha vågat sig in mellan bokens sidor om hon hade vetat hur berättelsen skulle få sitt eget liv och vända sig mot dem...

Om inte denna boken är magisk så vet jag inte, Funke är en av mina absoluta favoriter och böcker om böcker verkar vara ett återkommande tema just nu, Shadow of the wind, Nu vill jag sjunga dig milda sånger och Travels in Scriptorium för att nämna några.

1. Bläckhjärta 2. Bläckmagi 3. Tintentod (Bläcköde?)

Den första delen som förtrollade mig, där vi fick möta Meggie, hennes pappa Mo, den älskade Mården Gwin och alla de andra som lever i mellan bokens blad. Sista och tredje boken som kommer ut på tyska i september ska tydligen vara blå och heta Tintentod (Bläckdöd) men jag tvivlar på att den kommer få namnet Bläckdöd på svenska, allt tyder på att de precis som i bok nummer två som hette TintenBlute (BläckBlod) på orginalspråk kommer att byta ut det och en liten hint finns det allt om att det blir Bläcköde, dock kommer vi nog få vänta ytterligare ett år på den svenska översättningen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för iformation. Det vore kul om man kunde få veta mer om när boken kommer ut översatt till svenska.

Bookhousegirl sa...

Den tredje och sista delen i triologin ska komma i mitten av september och ska underligt nog heta Bläckdöd på svenska. Så nu är det inte så långt kvar innan vi får veta hur det slutar!